Procesoptimalisatie en vindbaarheid

Websites en backoffice-koppelingen voor groothandel en industrie

Voor handelsorganisaties liggen er vaak niet alleen online kansen in de omzetkant, maar ook in het efficiënter maken van bedrijfsprocessen.

Wij kunnen je daarbij helpen, door backoffice-systemen op een slimme manier te koppelen met websites en andere online applicaties. Het resultaat: lagere operationele kosten en hogere klanttevredenheid. 

Door een slimme backoffice-koppeling spaarde Bemontex een investering van tonnen uit. 

Een praktijkvoorbeeld: voor kledinggroothandel Bemontex koppelden we de bestaande backoffice aan een (afgeschermd) webshopsysteem. Daardoor verloopt een groot deel van het orderproces nu online.

De buitendienst kan onderweg al orders invoeren. De binnendienst kan bestellingen snel afhandelen. Afnemers zien direct welke artikelen beschikbaar zijn. En het management heeft altijd inzicht in de actuele order- en voorraadstatus. Iedereen happy.

Ook op het gebied van vindbaarheid is er voor industriële en groothandelsorganisaties vaak nog een grote slag te slaan. Wij combineren technieken voor zoekmachine-optimalisatie (SEO) daarbij overigens nadrukkelijk met een doelgroepgerichte benadering.

Want met name in de industriële sector geldt: je hoeft echt geen duizenden bezoekers per dag te hebben. Maar als de juiste doelgroepen jullie goed weten te vinden, dan kan dat voor een significante stijging in leads en orders zorgen. 

aalbers|wico koos voor een doelgroepgerichte benadering. Na een paar maanden was de nieuwe site al veel beter vindbaar in Google.

Doordat AGN onze backoffice-processen heeft geüpdatet en heeft gekoppeld aan hun webshoptechnologie, besparen we jaarlijks enkele tonnen

Bas van Beek, Bemontex